به گزارش خبرنگار مهر، محمد حیدری ظهر امروز یکشنبه در جلسه هماهنگی ستاد چهارم خرداد، روز ملی مقاومت و پایداری مردم دزفول، در سالن جلسات فرمانداری اظهار کرد: چهارم خرداد یک روز ملی و ثبت شده در تقویم کشور است اما هر ساله شاهد بوده ایم که رویکرد متولیان شهرستان در این روز بزرگ تنها برگزاری یک همایش با چند سخنرانی بوده که این امر شایسته رویداد بزرگ و ارزشمندی همچون چهارم خرداد نیست.
وی افزود: در روز چهارم خرداد برنامهها و اقدامات باید به گونهای باشد که این رویداد بزرگ مورد واکاوی قرار گیرد و فرهنگ عظیم مقاومت، ایثار و شهادت برای کشور و جهان مجدداً بازخوانی و بازتعریف شود. بنابراین چون قصد داریم در مورد یک شهرستان که نماد ایثار و مقاومت یک کشور است صحبت کنیم مراد ما با برنامههای روتین و کلیشهای هرساله حاصل نمیشود.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول با بیان اینکه مردمان دزفول نماد مقاومت و ایستادگی در طول ۸ سال دفاع مقدس هستند، گفت: باید در ذهن خود در مورد اجرای برنامههای ویژه این روز، تحول و انقلاب ایجاد کرده و به سمت تدوین یک برنامه ۵ ساله برای گرامیداشت چهارم خرداد دزفول باشیم به گونهای که هر سال یکی از این برنامهها در سطح گسترده برای معرفی جایگاه دزفول به عموم مردم کشور و جهان اجرا شود.
حیدری تاکید کرد: مردمان دزفول خود به صورت کامل با رویداد چهارم خرداد و آشنایی دارند بنابراین تلاش ما باید به گونهای باشد که رویداد بزرگ چهارم خرداد، حماسه آفرینیهای مردم دزفول و ظرفیتهای این شهرستان در هشت سال دفاع مقدس در سطح ملی و بین الملل مطرح و معرفی شود.
وی با بیان اینکه کلی گویی و کلیشه گویی در مورد حماسههای مردم دزفول و مقاومت این دیار در جنگ تحمیلی حق مطلب را ادا نمیکند، گفت: باید راز و رمز پایداری و مقاومت مردم دزفول واکاوی و بیان شود بنابراین ضروری است کیفیت برنامههای چهارم خرداد در سال جاری مبتنی بر برنامههای میان مدت و بلند مدت باشد و تفاوت محسوسی نسبت به سالهای گذشته داشته باشند.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول با تاکید بر لزوم اجرای برنامههای راهیان نور به مناسبت چهارم خرداد در دزفول، ادامه داد: دزفول باید به صورت رسانهای و عملی میزبان مردم از اقصی نقاط کشور باشد، از سویی در این روز داستانها و روایات مطرح شده نباید معطوف و محدود به دفاع مقدس باشد بلکه باید تمام ظرفیتهای شهرستان در حوزه دفاع مقدس و سایر حوزهها بیان و دایره معرفی دزفول وسیعتر شود.
حیدری تعامل فرهنگی را یک نقطه برجسته در دزفول برشمرد و عنوان کرد: ویژگی و صفات زیادی در دزفول وجود دارد که میتوان در مورد هرکدام از آنها ساعتها به سخنرانی پرداخت، بنابراین تمامی بخشها و مناطق شهرستان دزفول در روز چهارم خرداد باید با تمام توان و با بکارگیری ایدههای نو به دنبال معرفی شهرستان در تمام زمینهها باشند.
وی با اشاره به اتفاقات تلخ پیرامون تابلوی دزفول طی ماههای اخیر، توضیح داد: اخیراً یک ویروس وارد ساختار سیاسی و اجتماعی شهرستان شده بود که متأسفانه آثار خود را به جای گذاشت اما خوشبختانه مناسبتها و ظرفیتهای زیادی در آینده وجود دارد که بتوان با بهره مندی از آنها این ویروس را به طور کامل از بین برد و دزفول همچون همیشه به عنوان نماد وحدت در استان و کشور مطرح باشد.
حیدری با بیان اینکه در روز چهارم خرداد باید به دنبال اثبات برادری و همدلی باشیم، گفت: چهارم خرداد روز ایستادگی و مقاومت است پس ما نیز باید روحیه فروتنی و تواضع خود را تقویت کنیم و تحت لوای رهبر معظم انقلاب تمامی اقشار مختلف استان خوزستان را به هم نزدیک تر کنیم تا دزفول به عنوان یک شهرستان نمونه، با تعامل، ایثارگر و وحدت آفرین نام برده شود.
وی با بیان اینکه با تمام توان در راستای برگزاری هرچه بهتر مراسم و برنامههای رویداد مبارک چهارم خرداد تلاش خواهیم کرد، افزود: تلاش میشود افرادی را به عنوان سفیر برای بازخوانی این رویداد بزرگ به استانهای مختلف کشور اعزام کنیم، از سویی لازم است این رویداد به صورت سازمان یافته و یا مردمی در سایر نقاط استان به ویژه ادارات و نهادها در قالب بنر و سایر جملههای تبلیغات گرامی داشته شود.
به گزارش خبرنگار مهر، شهر دزفول در هشت سال جنگ تحمیلی مورد اصابت ۱۷۶ موشک دوربرد فراگ و اسکاد بی قرار گرفت؛ هواپیماهای دشمن ۴۸۹ بمب و راکت بر سر مردم بی دفاع شهر دزفول فرو ریختند و پنج هزار و ۸۲۱ گلوله توپ به نقاط مختلف این شهر اصابت کرد .۱۹ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی، تجاری، آموزشی و مذهبی در این هشت سال بین ۲۰ تا ۱۰۰ درصد در دزفول خسارت دید.
مردم دزفول در هشت سال جنگ نابرابر دو هزار و ۶۰۰ شهید، ۴۰۰ جانباز، ۴۵۲ آزاده و ۱۴۷ جاویدالاثر تقدیم میهن اسلامی کردند.
همچنین چهارم خرداد در تقویم رسمی کشور روز مقاومت و پایداری - روز دزفول نامگذاری شده است.
نظر شما